Ceremóniamester


Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi is a feladata egy ceremóniamesternek és mit is jelent valójában annak lenni. Sokan megválaszolták már a kérdést, ezért itt inkább azt emelném ki, hogy mi az, amit nekem jelent ez a hivatás.

Egy ceremóniamester (CM) már az esküvő előtt együtt dolgozik a párral. Közösen készíti el az elképzelések alapján a Nagy Nap forgatókönyvét, az időbeosztást és különböző tanácsokkal látja el a párt. Magabiztosan koordinál és levezényli az egész napot. Ha kell, rögtönöz és rugalmasan reagál a váratlan helyzetekre. Közvetlen és kedves a vendégekkel, megteremti a jó hangulatot (de nem feltétlenül humorista vagy stand-up guru).

Stílusában és megjelenésében modern, saját szavaival és hangvételében mondja el a közlendőket. Ha kell, a háttérben marad, ha szükséges, akkor beavatkozik, de sosem erőlteti rá másokra az akaratát, csak mert ezt „így szokták”.  Együttműködik a szolgáltatókkal, irányítja az eseményeket és odafigyel arra, hogy minden úgy menjen, ahogy azt az ifjú pár elképzelte.